School of development

Există cursuri de programare la care ați putea aplica, având doar cunoștințe de bază de specialitate, la care să învățați tehnologiile și să obțineți experiență absolut gratuit?! Da, Coherent Solutions [Moldova] Developer School este locul potrivit pentru tine!

Invităm studenții din anul 3 sau 4 de studii, de la specialități tehnice, din orice oraș din [R.Moldova] să învețe Java, Front End, .NET și Big Data la școala noastră de programare! Cursurile noastre de formare combină pregătirea teoretică și dezvoltarea abilităților practice care vor fi utile în proiecte reale. Dacă sunteți pregătit să faceți față temelor și să vă îmbunătățiți cunoștinele în coding timp de trei luni, atunci nu ezitați să aplicați! Veți avea șansa nu doar să obțineți noi cunoștințe, ci și să luați un job în cadrul companiei Coherent Solutions [Moldova] sau o altă companie IT.

Coherent Solutions Moldova este permanent în căutarea noilor talente pentru Development School. Durata cursului depinde de tehnologia pe care o alegeți. Cursul este gratuit, dar pentru a fi admis la curs este necesar să treceți un test de admitere.

La finalul cursului, cei mai buni participanți vor primi o ofertă de job în cadrul companiei Coherent Solutions [Moldova].

Tot ce trebuie să știți despre Coherent Solutions Moldova Developer School:

Formatul

Teste, prelegeri, verificarea temelor – întregul curs se desfășoară în format online. Dacă se întâmplă uneori să nu reușiți să vă conectați la curs, îl puteți urmări ulterior, pentru că toate cursurile se înregistrează. Profesorii sunt bucuroși să vă răspundă la toate întrebările în timpul cursului. De asemenea Developerii cu experiență din compania Coherent Solutions [Moldova] participă și ei la cursuri și își împărtășesc experiența și cunoștințele studenților.

Durata

Durata cursului depinde de tehnologia aleasă. În medie, cursurile durează de la două luni și jumătate până la trei luni și jumătate, cu lecții de două ori pe săptămână. O sesiune durează 90 de minute. Iar grupurile constau de obicei din douăzeci până la treizeci de persoane.

Cunoștințe esențiale

Pentru curs e necesar să aveți cunoștințe despre elementele fundamentale ale matematicii discrete, POO, algoritmi, logică și sisteme numerice. Limba Engleză – cel puțin nivelul B1-B2 ar fi un plus. Restul cunoștințelor necesare depinde de direcția pe care o alegeți.

Angajarea

De regulă, 50% dintre absolvenți sunt invitați la un interviu pentru una dintre ofertele de job actuale din cadrul companiei Coherent Solutions [Moldova]. Potențialii candidați sunt selectați în funcție de rezultatele obținute la curs, precum și în funcție de testul final.

Evaluarea și alegerea participanților pentru curs

Pentru a participa la curs, e necesar să treceți mai întâi un test de admitere, ce conține întrebări despre bazele informaticii, programare și logică, precum și să răspundeți la câteva întrebări legate de tehnologia selectată. Coding challenges sunt, de asemenea, incluse în test. De obicei, testul include de la douăzeci până la treizeci de întrebări, la care puteți răspunde timp de 40 – 90 de minute.

Costul/Prețul

Toate cursurile Coherent Solutions [Moldova] sunt absolut gratuite pentru participanți.

Programul cursului

Name of school
Applications acceptance
Term
Format

There is currently no enrollment in the School of development

Direcțiile

Front End

Pentru cei care doresc să dezvolte aplicații web bazate pe cele mai noi framework-uri, să creeze interfețe de utilizator complexe și să implementeze design receptiv, pot alege direcția Front End în Școala noastră de Developeri (Developer School)

Pe parcursul cursului veți învăța:

 • elementele de bază și tehnicile de bază ale layout-ului;
 • principiile de funcționare a browserului;
 • elementele de bază ale JavaScript;
 • lucrul cu DOM;
 • cum să utilizați preprocesoarele CSS;
 • obțineți experienă cu Data Collection;
 • elementele de bază ale Node.js.

Pentru ca să vă simțiți confortabil studiind și reușind să treceți de test, aveți nevoie de cunoștințe de bază de programare, algoritmi și cunoștințe de bază de HTML, CSS și JavaScript. După ce ați finalizat cursurile noastre de programare web, veți avea ocazia să începeți carieră în companii de IT.

Java

Unul dintre cele mai populare limbaje de programare vă va ajuta să descoperiți o nouă profesie. Cursul nostru de formare Java:

 • obțineți cunoștințe despre Java Core la un nivel bun;
 • implementarea de teste unitare, aplicații multi-threaded;
 • învățați partea de development bazată pe testare;
 • puteți învăța despre foarte multe instrumente: builds, lockers, etc.
 • veți învăța abordări și practici pentru crearea unui cod reușit.

La finalul cursului, trainerul va trimite o scrisoare/email tuturor studenților, ce va include un program de auto-studiu suplimentar, astfel încât toți participanții să își poată aprofunda cunoștințele și să își găsească rapid un job ca Junior. Desigur, cei mai buni studenți vor fi invitați la un interviu pentru Coherent Solutions Moldova.

Pentru a beneficia de un curs gratuit pe Java, având ulterior și posibilitatea de angajare, veți avea nevoie de cunoștințe de bază de SQL și baze de date.

Big data 

La cursul de Big Data din cadrul Developer School veți învăța cum să lucrați cu Big Data Analytics precum și:

 • cum să lucrați cu baze de date distribuite;
 • cum să folosiți Python, precum și bibliotecile software NumPy și Pandas pentru a prelucra date;
 • modul de utilizare a serviciilor Cloud;
 • cum se construiesc sisteme OLAP în cazuri generale;
 • baza despre ecosistemul HADOOP și procesele ETL (cum diferă acestea de ITL);
 • ce este designul de integrare;
 • teorie despre Data Warehouse, Data lake, Staging Layer
 • aplicații multithreaded în Python;
 • SQL, Hive;
 • Map-reduce;
 • Spark Core, Spark SQL, Spark Dataframe API;
 • GCP/AWS și serviciile lor disponibile.

Pe lângă trainer și experți din companie, cursul va fi susținut și de un fost absolvent de curs, care lucrează deja la Coherent Solutions/ISsoft.

Pentru a participa la curs aveți nevoie de cunoștințe de bază despre Linux, o înțelegere a bazelor de date, limbajul SQL și programare în Python sau Java.

.NET

Testul de admitere la cursul .NET este relativ ușor pentru cei care cunosc elementele de bază ale POO, algoritmizarea, precum și principiile de bază ale dezvoltării software.

Cursul vă va oferi oportunitatea de a:

 • învăța limbajul de programare C#, inclusiv actualizările celor mai recente versiuni;
 • asimila nuanțele de sintaxă și cele mai bune practici de scriere a codului;
 • învăța cum să folosiți tehnologiile de bază ale platformei .NET 5, precum și detalii despre Common Language Runtime;
 • lucra cu baze de date și de a folosi tehnologia ADO.NET, precum și Entity Framework Core.

Va fi necesar ca studenții să-și facă temele: să creeze programe. Complexitatea sarcinilor este medie, studenților de la curs li se acordă de obicei o săptămână pentru a-și finaliza temele, ceea ce este suficient pentru a face față task-urilor. Toate temele sunt verificate de către trainerul de curs Alexey Volosevich. Tot trainerul va evalua corectitudinea codului scris de studenți și va împărtăși propriile exemple și soluții ale problemelor extracurriculare, pe care studenții de asemenea le pot folosi pentru a scrie un cod reușit.

Hai în echipa noastră!