Innovation Sandbox – un incubator intern pentru startup

Cultura inovației nu poate fi construită „de sus”, ci cultivată într-o echipă unită prin valori comune. Făcând parte din compania Coherent Solutions [Moldova], veți putea conta pe sprijinul companiei chiar și atunci când veți dori să lansați propriul startup. Gândirea inovatoare și înțelegerea ciclului de viață al produsului sunt cruciale pentru succesul companiei noastre. În plus, nu suntem doar contractori, ci și parteneri și consultanți pentru clienții noștri.

Angajații companiei Coherent Solutions [Moldova] își pot prezenta ideile de proiect la Innovation Sandbox și pot obține sprijinul de care au nevoie pentru creștere. Innovation Sandbox ajută startup-urile să analizeze piața și concurenții, să definească publicul țintă, să construiască un avantaj competitiv unic, valoarea produsului și multe altele.

Toate proiectele pot fi înscrise în incubatorul de startup în fiecare 6 luni. În timpul programului Innovation Sandbox, participanții iau parte la sesiuni educaționale, ateliere, traininguri, testează ipoteze, lucrează la strategiile de promovare și monetizare a produselor și, desigur, dezvoltă un prototip sau MVP.

Cel care e Liderul de Proiect poate invita colegi din diferite locații Coherent Solutions/ISsoft să lucreze împreună la produs / startup. Toate echipele participante își prezintă proiectele experților, inclusiv clienților și angajaților Coherent Solutions/ISsoft. Trei proiecte finaliste primesc sprijin financiar din partea companiei la fiecare șase luni.

Istoriile despre proiectele din cadrul Innovation Sandbox

 • Dmitry Solovyov
  Leader of "My Paramedic"

  Dmitry s-a alăturat la Innovation Sandbox cu ideea de a crea o aplicație ce va monitoriza sănătatea, va prezice atacurile de cord și va cere ajutor în situațiile în care viața poate fi în pericol. De când au câștigat Demo Day în iulie 2019, Dmitry și echipa sa au participat la diverse evenimente pentru startup-uri, au lucrat la MVP și au beneficiat de un training la Vision Health Pioneers, un incubator german.

  Ideea inițială a fost implementată într-o aplicație digitală pentru sănătate, pe care medicii o pot recomanda pacienților, pentru a le monitoriza starea de sănătate. Laboratorul de inovare a fost primul pas pentru a aduce la viață ideea lui Dmitry, oferind o înțelegere de bază a proceselor, pe lângă development și investiția inițială.

 • Alexander Petsoranski
  Leader of "eMarketChain"

  QA Automation Engineer – Alexander Petsoranski de la Coherent Solutions Bulgaria a câștigat Demo Day #6 cu proiectul său „eMarketChain” – o platformă de e-commerce, ce utilizează tehnologia blockchain pentru a evita comisioanele intermediare și pentru a oferi consumatorului un preț mai bun. Ideea care i-a permis creatorului său să câștige marele premiu este una inovatoare: în proiectul său, Alexander s-a gândit să concureze cu liderii de pe piața e-commerce, precum Amazon, eBay și Alibaba.

  Avantajul competitiv al soluției lui Alexander constă în integrarea jetonului EMAC, care permite instantaneu și sigur efectuarea tuturor plăților de pe platformă. În plus, utilizarea tehnologiei blockchain va evita taxele sistemelor de plată și ale magazinelor online, reducând astfel semnificativ costul mărfurilor pentru consumator.

 • Roman Kuchuk
  Leader of "l.core"

  Proiectul lui Roman Kuchuk face parte din sfera logisticii transporturilor. Acesta s-a dovedit a fi cel mai bun la Demo Day #5. Ideea de bază este un fel de „asistent virtual”, care va putea economisi timpul logisticianului și va ajuta șoferul pe parcursul traseului său, adaptând rutele la schimbările de drum în timp real.

  Potrivit lui Roman, scopul lui nu a fost să câștige Demo Day, ci să afle cum îl poate ajuta compania să dezvolte produsul. Și așa s-a întâmplat: echipa lui Roman a revizuit planul financiar și a actualizat modelul de afaceri, continuând să scrie cod și să aibă întâlniri cu potențialii parteneri. Până în momentul actual, au reușit să colaboreze cu MapOn și Ruptela – companii baltice care lucrează cu soluții GPS pentru monitorizarea vehiculelor. De asemenea echipa lui Roman, prin acest proiect, a confirmat încă o dată importanța cererii pentru un astfel de produs pe piață.

Hai în echipa noastră!